Billies voor Nik

Het werd nog eens tijd om mijn grootste ventje in het nieuw te steken. Ik maakte voor hem 2 keer een Billie met lange mouwen, om de koudere dagen te trotseren.

Moet daar meer uitleg bij? Ik tekende het Billie patroon op zijn maten, een tijd geleden. Nu moest ik enkel weer de lange mouwen gebruiken i.p.v. de korte. Toch makkelijk, zo'n niet (meer) groeiend exemplaar om voor te naaien, hehe.

Het eerste stofje scoorde ik bij de soldenstofjes in Kapellen, aan €5/meter. Voor €6,5 had ik dus een Billie voor Nik en uit de rest knipte ik nog een raglan voor Noa. Restjes opwerken, dat geeft ook zo'n super gevoel. En ze kunnen weeral twinnen. :)
Het tweede stofje kocht ik tijdens de Sewing day bij Pieke Wieke. Het was er eentje dat tijdens de vorige collectie mijn ogen al uitstak, maar nu pas uitkwam. En het wachten werd beloond.


 Mijn ventje ging er helemaal voor.
 Uhu...

Wat zegt u? Ah ja, ikweetdatdielampjesonderstebovenstaan,maarikgingdatesffsnelknippen,weetjewel?Envanafdathetwoordje'snel'wordtuitgesproken,gaaterbijmijgegarandeerdietsmis.
Maarkom,zezijnnietlelijkhe?


PS:
Patroon: Billie van zonen09
Stof: grijze sweaterstof van Hoogboom in Kapellen
         unieke lampjesstof van bij Pieke Wieke

 

8 opmerkingen

 1. Wat een gewillig fotomodel ��. Leuke truitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knappe Billies! En inderdaad, mijn vogels (Ole-vest) zouden zich vast en zeker goed voelen bij jouw omhoog hangende lampjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel schoon! Ik moet die van hals ook eens overtekenen precies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hilarisch, die poses! Dat van dat ondersteboven knippen heb ik deze week ook nog meegemaakt. Ik ging ook eens efkes vlug iets knippen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We noemen dat "originaliteit" ;) Je bent trouwens niet de enige die de lampjes al omgekeerd knipte, al dan niet voor het verkeerde kledingstuk en meestal ziet men het pas als je zegt dat er iets mis is ;)

  Uw ventje mag tevreden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, en nu ik de grappige poses van uwe man zie, denk ik er toch over die van de mijne ook te tonen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die lampjes liggen hier ook om een billie/theo polo van te maken. Maar ik ga ze toch proberen goed te knippen 😜

  BeantwoordenVerwijderen