Pin-up jurk (2)

Over mijn eerste pin-up kreeg ik al heel wat leuke complimentjes, maar zelf vond ik de halslijn net iets te diep uitgesneden om mee te gaan werken.
Daar mocht dan wel es verandering in komen. Jurkjes die ik enkel in het weekend kan dragen, blijf ik zonde vinden.

Ik tekende hetzelfde patroon een maatje groter (38 dus), omdat ik vond dat het lijfje van de 36 best wel strak zat. (Ik vergat wel naadwaarde aan te tekenen, dus zoveel ruimer zal hij niet zitten, haha).
Ook tekende ik de halslijn 3cm hoger.
Ik gebruikte deze keer wel de originele cirkelrok en heb daar echt geen spijt van.

 Aangezien ze in de winkel waar ik mijn fournituren koop, niet net dezelfde kleur elastische paspel hadden als in mijn stof, besloot ik te gaan voor rood. Rood en blauw, het blijft - voor mij dan toch - een winnend team.

 Het stofje is nog mooier in het echt dan dat ik al vermoedde. En met die cirkelrok vallen de blaadjes ook naar alle kanten, leuk effect!

 Dat het een echte cirkelrok is, bewijst deze foto wel. Ok, je moet er dan wel 2 meter van kopen, maar dat is het echt wel waard.

Valt het op dat ik blij ben met mijn 2e pin-up jurk? Ik ben geen fan van hetzelfde model vaak maken (voor mezelf dan toch niet...) maar ik denk dat er van dit model toch nog een nummertje 3 zal gemaakt worden, ooit.

PS:
Patroon: pin-up van de FBgroep Handwerk
Stof: retro blaadjes van bij Droomstoffen

10 opmerkingen

 1. Heerlijk <3 Ik maakte er drie jaar geleden ook eentje. Sindsdien staat hij op het 'remake' programma. Nu ik die van jou zie ... Knap! Tijd om het uit te voeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooi en helemaal pro voor het maken van een nummer 3. Mits een ander stofje is er waarschijnlijk niemand die dat doorheeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertof! Grote fan van het zwiergehalte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuke originele jurk! Zal je veel plezier aan hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!
  Hier ligt dat patroon en zelfs de stof ook al al een hele tijd klaar, moet er echt eens werk van maken nu ik deze mooie versie zie!

  BeantwoordenVerwijderen