let's stick together - Davina

Marjolein van Flaflinko was zo enthousiast over mijn Sew Challenge dat ze besloot een gelijkaardig initiatief te starten: let's sti(c)k together.

Ze richtte een facebookgroepje op waarin elke maand 3 criteria gekozen worden. Je kan als blogger dan ook elke maand beslissen of de criteria je iets zeggen of niet.

De eerste maand zijn de criteria:
- een stofje dat al lang in de kast ligt
- een patroon dat je nog nooit maakte
- zomer

Ik ging eens door mijn patronen en kwam daar een toch wel zeer zomers patroontje tegen dat ik nog nooit maakte: het pleated playsuit van Elegance and Elephants, beter bekend als E&E patterns.

Ook in mijn stoffenkast vond ik een stofje dat ik al lang had. Het was eigenlijk een overschotje, van deze jurk, maar die dateert ook al van juli 2015, dus dat is al best wel een tijdje geleden ;)

Voor de maat nam ik een 4/5 jaar. Sam is er al 5, maar volgens de maattabel is haar borstomtrek nu 22.4 inch en een 4/5 jaar is 23 inch. Ik volg dan altijd maar braafjes. 

Ik naaide dit jumpsuit / playsuit in elkaar op naaiweekend. Het was dus nog erg spannend om zondagavond een pasmomentje te houden en daarna nog foto's te nemen.

Persoonlijk vind ik het erg goed gelukt. Het contraststofje is een overschotje van 1 van deze shortjes. Voor de lintjes gebruikte ik twee verschillende kleuren biais, dat vond ik ook wel es een keertje leuk, en ik had bovendien van dat blauw niet meer genoeg, dus dan roei je met de riemen die je hebt, hè.

Qua patroon had ik her en der toch wel mijn bedenkingen, vooral bij het naaien van de zakken. Dat leek echt niet te kloppen, dus moest ik op den duur wat foefelen. Gelukkig zie je dat er niet aan.
Het playsuit past nét, ze mag niet te hard meer groeien tegen de zomer... De boordjes aan de pijpjes ga ik nog wat breder maken, die spannen te hard rond haar benen, maar voor de rest klopt het plaatje helemaal, of wat vinden jullie?Benieuwd naar meer? Deze eerste editie doen er heel wat bloggers mee, hier kan je doorklikken:

12 opmerkingen

 1. Een hele mooie playsuite daar gaat ze plezier van hebben. Ik vind de lintjes ook heel tof!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel mooi. Zeg maar dat ze niet te snel groeit want ze staat supermooi met het model en de kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel erg geslaagd! Ik ben wel fan van zo'n pakjes! En die verschillende lintjes zijn echt een heel leuk accent! :) Gelukkig was gisteravond nog een supermooie avond, ideaal voor foto's buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte die al enkele keren, dochterlief is er fan van! Wat ik me wel herinner, is dat ik vond dat het lijfje nogal aan de korte kant is - en de maten eerder klein uitvallen, maar misschien ligt dat aan mijn reuzenkinderen. Ik vind het in ieder geval een mooi exemplaar, dus ik hoop dat de grote groeispurt al achter de rug is voor dit voorjaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooo, heel tof! Hopelijk groeit je dochter inderdaad niet te snel :-) Zon, zon, zon, kom maar nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah kijk se, we namen een patroon van dezelfde ontwerpster :) Heel schoon ze Davina! Staat haar goed!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi, mooi stofje ook. Dat de zon nu maar veel schijnt zodat ze er van kan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi speelpakje in een erg leuk stofje!
  Ik plande om op ons naaiweekend in juni de Summer Romper for Kids van The Purl Bee nog eens te maken, maar misschien wijzig ik mijn plan nog wel naar dit patroon...?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. keischoon zeg! staat haar echt wel leuk, zo een plezant stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen