Een sponsen Nivalis

Bij Pieke Wieke kocht ik in de herfst een rood sponske om een zomerkleedje van te maken. Ik wilde oorspronkelijk iets met spaghettibandjes maken, maar zag dat keren van de linten niet zo goed zitten. :)

Ellen (aka Mamadammeke) maakte al een paar keer een Nivalis van Sofilantjes uit spons, (kijk hier!) dus besloot ik dat dan ook maar es te doen, hehe.


Rood is ook maar rood natuurlijk, dus ik appliqueerde een gele ster op het voorpand. Toen ik die aan de dochter liet zien, reageerde ze: "Oh, is dat voor mij? Voor Kerstmis?" ahum...


Manlief vond het dan weer eerder 'communistische kleuren' maar allé, ik ben er best wel tevreden mee. Op de zijflapjes zette ik een gele kamsnap, om het kleuraccent verder te zetten en ik werkte af met een lichtere gele boordstof aan de hals.


Op de turnles zei een andere mama dat het net het jurkje van Kaatje was, en dat vond ik dan wel weer een leuk compliment :)

 Het is een simpel jurkje, maar ik vind het er heel vrolijk uitzien en ik denk wel dat het veel gedragen zal worden in de zomer.

Ik lees graag jullie meningen!

PS:
Patroon: Nivalis van Sofilantjes
Stof: rode spons van bij Pieke Wieke

6 opmerkingen