wallet project #17

Toen het nieuwe patroon van compagnie M uitkwam, aarzelde ik geen seconde om nog een lading kurk bij te bestellen. Ik koos voor kurk met turkooizen accenten, met gouden accenten, gewone kurk en lichtblauw geverfde kurk.

Met deze kurk met turkoois maakte ik om te beginnen deze wallet project #17 al. Met de rest plan ik nog wat eenvoudige knijpportemonneetjes.

Ik maakte de rugflap iets langer, zodat ik er meer kaarten in kwijt kan, want ik ken mezelf... Dat aantal groeit toch altijd aan :) en nog een extra tasje voor de kaarten, zie ik ook niet echt zitten. 
 

Vanavond hebben we nog een feestje met mijn vrienden/vriendinnen van vroeger, wat kijk ik daar naar uit! We doen dan ook een cadeautjesspel. Iedereen zorgt voor een aantal cadeautjes (des te meer, des te beter) met een beperkt budget. Denk: kringwinkel, zelf maken, iets wat je thuis nog hebt liggen, maar eigenlijk niet gebruikt, Action ... Die cadeautjes wisselen tijdens het spel constant van eigenaar d.m.v. kaartjes zoals 'neem het cadeau met het meeste groen van je rechterbuur' of 'wissel al je cadeaus met tweede vrouw links van je'. Erg spannend, maar ook frustrerend soms. Iedereen gaat naar huis met minstens 1 cadeau, maar dat kunnen er dus ook 10 zijn.

Ik ga o.a. dit portemonneetje inpakken. Als het bij mij terechtkomt, zal ik daar niet rouwig om zijn. En als het bij iemand anders terechtkomt die het graag heeft, zal ik zo mogelijk nog trotser zijn. En dan maak ik er voor mezelf natuurlijk een nieuwe. De andere dingen die ik kocht en maakte, zal ik morgen tonen.

PS:
Patroon: wallet project #17 van compagnie M
Stof / kurk: Costur Art
fournituren (magneetsluitingen, rits, textiellijm): K-bas (zij verkopen ook pakketten met alles in, super handig!)

11 opmerkingen

 1. Leuk spel zeg! En de portemonnee van je ook natuurlijk 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kurk. Ik zal die winkel eens bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FidMe, echt... je installeert dat op uw telefoon en AL je kaarten zitten daarin. Ik ben er zo een dat altijd de juiste kaarten vergeet, mijn telefoon heb ik meestal wel bij. En ik heb een hoop minder rommel in mijn portemonnee ;).
  --maak er maar snel nog eene voor jezelf, als je niet met deze naar huis gaat, het is een zalig model om in gebruik te hebben--

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kadootje voor het spel! Dat is zeer geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap! Zo'n exemplaartje wil ik ook ooit in mijn handtas kunnen steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou zeggen maak er maar nog snel eentje voor jezelf en ik heb al spijt dat ik niet bij jou aan tafel zit voor dat spel. Wij speelden het ook eens, ik kreeg toen keukenhanddoeken, net wat ik toen nodig had, dus hopelijk komt jouw geschenkje ook bij iemand terecht die er net eentje kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De loteling van jouw pakje is vast blij als ze dit ziet! Ik ging de mijne cadeau doen maar ik heb hem toch zelf aangeslagen wegens heel handig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mag ik meespelen met dat spelletje? Ik wil die portefeuille ook wel, mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen