Solis dress

Sam vroeg al een tijdje naar een jurkje dat zwierde. Rimpelrokjes konden haar niet genoeg bekoren, dus kocht en maakte ik de Solis dress, van Sofilantjes.

Dat was een schot in de roos! Ze wou de jurk al onmiddellijk aan naar school, samen met haar nieuwe sandaaltjes, dus de foto's zijn 's morgens in de gauwte genomen op de oprit :) In de instructie kon ik niet goed aan de tabel uit waarin stond hoeveel stof je nodig had. Als ik alle patroondelen daar optelde die ik wou gebruiken, kwam ik op 1m90.Uiteindelijk knipte ik alle delen voor maar 5 jaar (voering inclusief) uit 90cm.


 Ik hou erg van het ruggedeelte, en dit vogeltje staat er heel mooi gecentreerd op, toch? Ook op het voorpand zette ik 1 vogel centraal.


Het stofje koos Sam zelf, ik had een ander stofje op het oog, maar zij wou dat met die vogeltjes. Ik kocht dat bij Droomstoffen eigenlijk voor een leather sweater, maar die moest dus plaats ruimen voor het zwierjurkje.


Van Miranda van de blog inspinration kreeg ik als tip om de zoom met een blinde zoomsteek te doen, met een gewoon naaivoetje. Ze zal er binnenkort een tutorial over posten op haar blog. Het is inderdaad mooi en van ver zie je er helemaal niets meer van. 


En oh, kijk dat eens ne keer zwieren!

patroon: hier te koop
stof: uitverkocht bij droomstoffen, maar ze hebben hier nog wel veel andere mooie digitale tricots!

9 opmerkingen