Scarlet jurk van B*inspired

Ik las in het kleuterkrantje dat morgen de individuele foto's zullen genomen worden en woensdag de klasfoto's. Plots kwam weer die gedachte bovendrijven dat ik me vorig jaar had voorgenomen om ervoor te zorgen dat Sam elk schooljaar met iets zelfgemaakt op de foto zou staan.
Oops, dat werd nog hard werken vandaag!

Ik legde de Scarlet jurk van B*inspired nog eens op tafel. Ik gebruikte dit patroon al voor de indianenjurk, maar nu was het voor het 'echte werk'.

Het Kokka stofje dat ik koos, kocht ik al een aantal jaren geleden om een jurk voor mezelf uit te maken. Helaas had ik geen rekening gehouden met het feit dat de stof maar 1m10 breed is (en ze krimpte bovendien ook nog in de was) en dus kreeg ik het patroon van het jurkje daar niet uit.Voor de Scarlet is het eigenlijk ook een supergeschikt stofje. Met die kleine varkentjes op een rij, dat staat super schattig!


De werkbeschrijving moest ik toch een aantal keren herlezen voor ik alle stappen begreep, maar uiteindelijk is alles gelukt zoals het hoorde.

Ik denk dat dit trouwens de beste blinde rits is die ik ooit heb genaaid.


patroon: Scarlet
stof: Stoffenfee
blinde rits: Het Ritske, Kapellen

4 opmerkingen

  1. Oh wat een mooi kleedje en een heerlijk stofje.. <3 de varkentjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig!! Die jurk is echt voor haar gemaakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh! Ze is er heel mooi mee! Ik zoek ook zo een patroon voor mijn volgende jurkje dus bedankt voor de tip! En proficiat met de blinde rits, ik blijf proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen