Mini Hudson Pants nummer 2

Omdat nummer 1 zo goed meeviel en ik de stof voor nummer 2 toch al in huis had, stak ik gisteren de tweede mini hudson pants in elkaar.

Ik had echt superveel chance, want ik kocht maar 60cm voor een 4-jarige (scheef gekeken?) en ik had eigenlijk 68cm nodig volgens de werkbeschrijving. Maar... het ging er allemaal uit en ik heb zelfs nog twee vierkantjes over :)

Deze keer maakte ik het mezelf gemakkelijk en naaide ik in de tailleband enkel een elastiek (dus geen knoopsgaten voor koordjes). Dat blijft evengoed op en ik vind die koordjes wel mooi, maar praktisch zijn ze niet, aangezien Sam ze zelf nog niet kan knopen.

Ik gebruikte weer een lekker warm sweaterstofje dat ik in Kapellen op Hoogboom kocht. Ben een beetje jaloers dat ik zelf niet zo'n lekker zachte broek heb :)

True Bias heeft er een nieuwe fan bij en ik ben sterk aan het overwegen om voor mezelf ook het patroon aan te kopen, al zou het dan echt wel een thuisbroek worden, want zo zie ik mezelf toch niet voor de klas staan. ;o)
Ik knipte 3cm van de lengte van de broek af, omdat ik ze vorige keer te lang vond, maar nu vind ik ze dan weer aan de korte kant. Volgende keer 1,5cm eraf doen ;-)

Sam is trouwens vandaag thuisgebleven van school en ze zal waarschijnlijk de hele week nog thuis zijn (wat ze echt enorm spijtig vindt!), want ze heeft de windpokken.
Duimen jullie mee dat Noa en ik er van gespaard blijven of anders toch ook zo weinig mogelijk last van hebben?

stof: sweaterstof Kapellen, Hoogboom
patroon: mini hudson pants van true biais

6 opmerkingen

 1. Leuk broekje!
  Even gegoogled, maar bij ons noemen ze dat waterpokken. Mogen ze dan niet naar school bij jullie? Of is ze te ziek?
  Hier zie ik wel eens kindjes met waterpokken naar school gaan. Er hangt ook wel eens een briefje dat de waterpokken heersen. Tot nu toe hebben mijn jongens het niet gehad. Terwijl het al meerdere keren op de peuterschool aangekondigd werd dat er weer kindjes waterpokken hadden.
  Beterschap in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb naar de school gebeld en ze mochten niet gaan zolang er blaasjes waren, hoewel volgens de dokter de besmettingsperiode al voorbij is, maar soit...

   Verwijderen
  2. Zolang blaasjes aanwezig, is windpokken besmettelijk. Ik hoop dat ze er snel van af is en niet te veel last heeft.

   Verwijderen
 2. deze moet ik toch ook eens proberen hé!
  Jij zit al aan versie 2!!!! heel toffe broekjes... ik krijg er ook zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi broekje! Hier ook al eentje ongeblogd (wegens nog wat te groot ) klaar en ook enkel met elastiek gedaan omwille van dezelfde reden :) Is ook zo mooi en nog eenvoudiger om te maken ;) Kan goed geloven dat je zelf ook zo een broek zou willen. Ik twijfel ook nog om het mij aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer mooi broekje! Is er een (Belgische) webshop die het patroon verkoopt? Je maakte het in sweaterstof, maar kan het ook in tricot?

  BeantwoordenVerwijderen