Wat niet te koop is, maak je zelf

Als ik iets in mijn hoofd heb dat ik wil hebben, moet ik dat ook hebben.
Sam slaapt in de warmste kamer van het huis, soms kan het daar meer dan 30 graden zijn. Mijn dochter kan het echter niet verdragen te slapen zonder iets over haar.. (heeft ze van haar moeder :p)
Ik vond zelfs een lege dekbedovertrek nog te warm en ging dus op zoek naar betaalbare lakens met een leuk printje voor een bed van 140 op 200cm.
Niet te vinden...
Er kwamen 2 oplossingen uit de bus:
1: dekbedovertrek kopen (€12.80 in promotie bij Hema), knippen naast stiksel (de niet luie naaister kan natuurlijk ook tornen) en de twee aparte delen opnieuw omzomen
CHECK


2: stof kopen en zelf een laken maken
CHECK
Voor nummer 2 reed ik met Sam naar de Hoogboomsesteenweg in Kapellen en mocht zij 1 stofje kiezen. Er is daar echter zo veel keuze, dat ze wel 15 keer veranderde van gedachte. Haar uiteindelijke keuze past super bij haar bed, is roze en er staan poesjes op. Drie maal bingo! :)

Voor de aandachtige kijker: nee, ik had geen rekening gehouden met het feit dat ik ook nog een sloop voor een hoofdkussen moest maken, dus dat is nog niet assorti :) Maar morgen is de stoffenwinkel open en kan ik er dus om! :)

En oh ja, ik vond dat ik dan voor kleine man niet kon achterblijven en dus hij kreeg ook een lakentje voor zijn bedje :)

 voordelen van het naaien van lakentjes:
-  je kan de stof achteraf nog gebruiken voor iets anders
- het moet niet perfect genaaid te zijn! (groot voordeel!) Trouwens, lakens van de winkel zijn ook echt niet overal even lang...
Ik plooide de naadwaarde voor de zoom ook maar op gevoel, want...
ik ben mijn zoommaatjes kwijt. U ziet dat juist ja, dat meervoud. Ik heb er twee (een metalen en een plastieken) en beiden zijn spoorloos... :s


8 opmerkingen

 1. Schone exemplaren! Zelf lakentjes stikken staat hier ook nog op de planning...ooit!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Ik heb hier ook nog stof liggen voor een dekbedovertrek. Doet me eraan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vandaag een gewoon wit laken bij de Zeeman gekocht,misschien kan ik er een leuk figuur op zetten voor de zoon want inderdaad alleen een dekbedovertrek is nog warm,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooo heeel erg leuk... en lekker cool..

  BeantwoordenVerwijderen