herbruikbare luiers en billendoekjes

Een week of twee geleden hakten we (lees: hakte ik) de knoop door om herbruikbare luiers te gaan gebruiken. Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee, ... Ik bestelde een pakket Little Lamb pocketluiers, one size, dus te gebruiken vanaf de geboorte tot als ze zindelijk zijn. Ze zien er trouwens super vrolijk uit, in allerlei kleurtjes.

Dit weekend begon ik ermee. Op verplaatsing bleek ons gemengd systeem (herbruikbare luiers & natte doekjes vd winkel) momenteel nog niet zo evident, dus bestelde ik nog twee noodzakelijke transportzakken bij, om de vuile luiers en propere herbruikbare doekjes te vervoeren.
Ik bestelde deze bij Klein Spook, van hen spraken we ook een consulente over de luiers. Het was bovendien voorbestemd, want de twee zakjes die ik bestelde, waren ook beschikbaar in het stofje dat ik voor Noa zijn doopsuikerzakjes en koffertje gebruikte, kijk:
transportzakken voor luiers en doekjes
Die herbruikbare doekjes kan je kopen, maar natuurlijk ook zelf maken. Dat deden andere blogsters zoals miss stik mij al voor.
Ik kocht eerst de doos in Action - op aanraden van mensen uit de fb-groep Wasbare Luiers - en knipte tricot en tetradoek in stukjes van 16 op 16cm. In het begin (de eerste twee doekjes) tekende ik nog netjes ronde hoeken met behulp van een bekertje, de volgende deed ik op gevoel :)
billendoekjes
 Trouwe lezers van mijn blog zullen misschien de vrolijke kleurtjes tricot herkennen van het pakket dat ik onlangs overkocht. Van de kleinste stukjes is dit mijn tweede projectje, ideaal! :)
passen netjes in de doos :)

Ik kan iets van mijn lijstje afvinken, woohoo!:D

2 opmerkingen

  1. Leuk herbruikbare luiers, wij zijn ook fan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slim gezien van je, eerst de doos en dan de maten aanpassen. De mijne zijn 20x20 en passen niet in die doos. Ze liggen al een halfjaar gewoon op een stapel op de kast naast de luiertafel. Hopelijk mogen ze snel weg, zl is 23 maanden

    BeantwoordenVerwijderen