een comfy pyjama - voor mezelf

Vorige Kerst zette ik een pyjama op mijn lijstje. Mijn ventje kocht mij er eentje, en ik vond hem er super uitzien, maar hij zat niet echt goed. De stof was precies veel te elastisch, waardoor het constant slobberde en ik op mijn pijpen liep e.d.

Dit jaar wou ik dus opnieuw een pyjama op mijn lijstje zetten, toen ik ineens dacht dat ik dat eigenlijk ook wel es best zelf kon proberen.


De zoektocht naar patronen en stoffen kon beginnen... Ik besloot weer te gebruiken wat ik liggen had en viste twee super bijeen passende stofjes uit mijn kast. Voor de patronen gebruikte ik deze:

* De trui is een All Weather Sweater. Ik verlengde de trui met 10cm en de mouwen met 5. Zo moest ik al geen gebruik maken van extra boordstof.

* De broek is de Mira broek uit lmv. Voor het schuin stuk achteraan gebruikte ik dezelfde stof als voor het bovenstuk. Ik wou dat eerst ook doen voor de boordjes, maar liet het uiteindelijk toch maar zo.
De Mira broek verlengde ik ook 5cm. Misschien was 2 of 3cm genoeg geweest, maar het stoort me niet dat ze een ietsiepietsie aan de lange kant is. Met de boordjes komt de broek toch niet voorbij mijn enkels.

Foto's tonen van mezelf terwijl ik de pyjama aan had, vond ik nu precies wat raar. Poseren op mijn bed zei me precies niet veel en de pyjama meenemen naar het bos ofzo, is er ook wat over :p

Jullie zullen het dus moeten doen met deze foto's... en uw verbeelding :)

PS:
Patroon: All weather sweater van by eva maria // Mira broek uit lmv juli/augustus 2015
Stoffen: dragonfly van cherry designs // oudroze van Dresowka


2 opmerkingen

  1. Pyjama's maken is een leuk jobje vind ik, je draagt ze uiteindelijk heel veel. Ik vind je kleurtjes ook echt goed gekozen. Ik gebruik geregeld de sunny pants als patroon voor de broek maar de mira ga ik ook eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga binnenkort ook eens aan een pyjama beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen