workshop Mathilda uit Mijn Tas 2

Laat mij jullie even meenemen in mijn enthousiasme.

Gisteren, zondag, mocht ik naar Lier rijden voor een workshop van de dames van Mijn Tas: Sofie (beter gekend als Elisanna) en Nathalie (ook wel gekend als Fynn) in de workshopruimte van Nancy, ook wel gekend als Madeline de Stoffenmadam.

Ik WON deze workshop door op Instagram te reageren op de dames hun account, en werd samen met 9 andere dames uitgenodigd om de Mathilda tas te komen maken.Daar aangekomen werden we eerst hartelijk verwelkomd. Zulke lieve dames dat dat zijn, niet te doen! Sommige andere genodigden kende ik al, zoals Karoline en Veerle, en anderen had ik nog nooit gezien, maar zoals dat gaat bij gelijkgezinden, het klikte direct.Sommigen hadden hun stoffen thuis al geknipt, anderen moesten eerst alles nog kopen bij Nancy. Ik had mijn buitenstoffen thuis al geknipt, maar ging voor een voeringstof nog op zoek in de winkel. Die vond ik daar - uiteraard - na niet al te lang zoeken.

Mieke, van K-bas, was er ook. Ook bij haar konden we fournituren en versteviging aankopen. Ik kocht er mijn Stylevil, mijn tassenband en een rits.

Dan begon het tassen naaien. Het was vanaf stap 1 je aandacht erbij houden, en niet té veel tetteren, maar de dames loodsten ons moeiteloos door elke stap. Je mocht op je eigen tempo werken en vragen stellen vanaf het moment dat er iets onduidelijk was.

Tegen de middag werden we getrakteerd op een heerlijke en gezonde lunch, gevolgd door een even heerlijk, maar iets minder gezond dessertje. :)

Rond 13u45 was mijn tas klaar. Een drie uurtjes werk schat ik...
Daarna nam ik dan nog mijn tijd om wat fournituren voor het naaiweekend te kopen bij Nancy, en natuurlijk om het boek Mijn Tas 2 aan te kopen, in avant première :DEn zie hier: foto's van mijn Mathilda en van de andere Mathilda's. Ik ben alvast heel erg trots! :) 

PS:
Patroon: Mathilda tas uit Mijn Tas 2, te koop vanaf begin oktober, o.a. hier
Stoffen: kurk: Costur Art
              petrol canvas: De stoffenmadam
              voeringstof: De Stoffenmadam
              stylevil, rits en tassenband: K-bas


5 opmerkingen

 1. Wauw zo leuk zo'n gewonnen workshop in preview

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem jaloers! Het leek mij een heerlijke ervaring. Mooie tas alweer, benieuwd naar je volgende creaties uit het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bofkont om zo'n workshop te winnen en dan net zo'n prachtige tas naar huis te keren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi, en wat tof dat je hem op een workshop kon maken!

  BeantwoordenVerwijderen