nog wat kleine dingetjes

Lang achter mijn naaimachine zitten, lukt hier niet meer zo goed. Ik moe(s)t dus op zoek naar kleine, korte projectjes.

De afgelopen dagen waren dat:

1) een rol om in de co-sleeper te leggen, naast het matrasje. Onze kleinste spruit zal in 't begin nog niet veel rollen, maar het is vooral de gedachte... Zo lijkt het ons toch iets veiliger :)

2) kleertjes voor Lex, de jongenspop van Sam. Zij kreeg deze van Sinterklaas - als voorbereiding op het broertje. Ik vond zijn garderobe nogal beperkt en kocht dus een pakketje bij Wollyonline. Vandaag maakte ik voor hem een vestje met kap en een broekje. Het vestje is enkel fleece, dus echt geen gedoe. Gewoon logisch nadenken welk stuk waaraan moest en naaien :) Het broekje is nog een overschotje nicky velours, lekker zacht!
De afwerking is echt niet wat het moet zijn - en qua kleuren past zijn nieuwe outfit ook niet echt samen, maar hé, noch Sam, noch Lex protesteerde :)
Lex en Sam - lustig aan het knippen (haar lievelingsactiviteit!)
3) een kroon voor Sam haar derde verjaardag op 1/2. Ze koos zelf het stofje met de eendjes en ik nam een iets steviger rood stofje voor de binnenkant. Het patroon is hetzelfde als voor de kroon van 1 en 2 jaar, van Mina Dotter.
Het stofje (met de eendjes) komt van bij Liesellove. De 3 is erop geflockt. Nog geen tijd gehad om mijn Cameo uit de doos te halen, dus gewoon op de ouderwetse manier geknipt...

5 opmerkingen

 1. Heel herkenbaar! Mijn zoontje wordt ook 3 op 13/02 en hij doet niets liever dan knippen... Hopelijk slaag ik er voor het eerst in om ook een zelfgemaakte kroon te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. toch wel hard gewerkt, lijkt me :-), heel mooi stofje voor de kroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tof van die pop :) en ik kan begrijpen dat je nu geruster bent :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleine projectjes... zijn ook leuk om te doen.
  Ik vind die verjaardagskroon erg geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen