everything at once...

Iedereen weet dat je eerst iets moet afmaken, voordat je ergens anders aan begint. Het is advies dat je een ander wel eens durft te geven, maar dat je zelf even gemakkelijk durft te negeren.

Zo komt het dat ik hier thuis dus zit te kijken naar een hoop onafgewerkte projectjes.

1: waszak numero dos, uit een retro gordijn dat ik kocht op de retrodag van de kringwinkels. Waarom deed ik hier niet aan verder? Ik had geen passend biaislint... (goed excuus wel, ware het niet dat ik vandaag in de naaiwinkel ben geweest en dus vergeten ben geel biaislint te kopen.)
 
retrogordijn voor de waszak, maar in het echt véél mooiere kleuren!2: zakjes, zakjes en nog eens zakjes. Mijn schoonmoeder haar vriendinnen willen ineens allemaal een pillenzakje, en een toiletzakje (of nee, doe er maar twee verschillende groottes in hetzelfde stofje) en een zakje voor hun espadrilles in te stoppen (dit heb ik even moeten googlen, maar ze had de afmetingen erbij gezet dus kan ze achteraf niet komen klagen.) Waarom deed ik hier niet aan verder? Ik had geen ritsen! Ha, da's een goed excuus he! Want zonder ritsen geen ritszakjes!
De stofjes waren al wel geknipt en vandaag heb in in de naaiwinkel wel 5 ritsen gekocht. 3 keer 12cm, 1 keer 25cm en 1 keer 30cm. Ik weet wat doen, moest ik nog eens een dood momentje kennen.

ritszakjes voor espadrilles, pilletjes en toiletgerief (die laatste gevoerd met tafelzeil)3. de tafeltent voor Sam. Ja, ik ben eraan begonnen. Wat heb ik al? Ik heb al mijn panden al geknipt (wel maar met 1cm naadwaarde om ze aan elkaar te zetten, dus dat wordt spannend, letterlijk en figuurlijk). Op het pand waar de voordeur komt heb ik al een soort van voordeur gemaakt. (Ik knipte een verticale lijn en stikte er biais rond. Voor de rest heb ik veel applicaties uitgeknipt.
Waarom deed ik hier niet aan verder? Ik moet nog vliesofix gaan kopen in de naaiwinkel (haha, ik ben echt slecht bezig, want ook dat ben ik vergeten vandaag.)
mijn tafeltentbak, hierin zit alles wat ik denk te kunnen gebruiken voor de tafeltent. Het stofje voor de deur is dat met die aardbeitjes rechts.

4. Ik kan nog niet echt spreken van een project, maar ik heb ook eindelijk mijn bon van Misses Needle in Turnhout opgekocht (en ik moest natuurlijk nog bijleggen.) Fantastisch leuke winkel, veel keuze, vriendelijke dames, wat wil je nog meer? Ik kocht drie tricots met print, twee stukjes effen tricot en boordstof. Wat zijn de plannen hiermee? Wel, het zijn redelijk concrete plannen: ik wil T-shirtjes voor mezelf maken (allé, zeker 1) en tricot jurkjes voor Sam. Welk patroontje dat gaat worden, staat nog niet vast. Het patroon voor mijn T-shirtje(s) zal de Doris worden, van de groep Handwerk.

Hebben jullie graag wat teaserfoto's? Alright, hier komen ze!

tricot van misses Needle

patroontjes voor tricotzomerjurkjes, lijken heel erg op elkaar he!

deze staan al zeker op nummer 1 :)

7 opmerkingen

 1. zo herkenbaar, hier ligt ook nog wel wat op afwerking te wachten :-)
  het voordeel is wel dat je dan altijd wat te doen hebt....
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke stofjes heb je gekocht! ik ben benieuwd naar de Doris voor jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps! Nog een hoop te doen dus. Succes. Ik heb ook altijd veel plannen. Maar dan in mijn hoofd. Ik heb meestal alleen het project geknipt liggen waaraan ik ga werken/bezig ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tof zo veel projectjes!!! de racerback dress maakte ik 3 jaar geleden ook voor mijn dochtertje... ik vind dit echt een leuk patroon en ergens on the world wide net kan je ook vinden hoe je daar ronde zakken in kan maken aan de zijkant, ook heel leuk
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook aardig wat projecten liggen die allemaal niet af zijn. Leuke tricotstofjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar, hier liggen ook altijd veel projecten tegelijkertijd op de naaitafel...
  Meer tijd hé, dat zou welkom zijn. ;-)
  Je aankopen zien er alvast veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, inderdaad heel herkenbaar. Dezelfde ritstasjes hebben bij mij weken geknipt en al liggen wachten op ritsen! Succes, ben benieuwd naar de racerback dress!

  BeantwoordenVerwijderen