Sew Challenge: upcycling - leerkracht - Pinterest

Nele van Ooyamade gaf me drie hele leuke criteria voor de huidige Sew Challenge:

1. upcycling
2. leerkracht (mag ruim geïnterpreteerd worden :) vakantie hoort daar ook bij)
3. pinterest-idee

Ik besloot me even voor de computer te zetten en te Pinteresten. (Is dat een werkwoord? Pak van wel ;p ) Ik typte 'upcycling teacher sewing' en zag ineens voor me wat ik wou maken!

Zien jullie het ook?
Die tas natuurlijk! Ja, die ging ik maken!

Ik ging op zoek naar stof om mee te werken en vond onderin de kast nog een oude kussensloop.
Daarop legde ik een tas die ik best wel vaak gebruik om mee te gaan (stof)shoppen. Zo kon ik de maten ongeveer inschatten.

Door een rekenfoutje kon ik 1 reep voor de hengsels niet uit 1 stuk knippen, dus daarvoor moest ik werken met een al aan elkaar gezet stuk. Maar goed, het is en blijft een upcyclingprojectje hè. Je moet roeien met de riemen die je hebt!

Ik tekende eerst met stift mijn kantlijn en mijn blauwe lijntjes en ging toen op zoek naar een geschikte steek. Dat was moeilijker dan gedacht! Ik denk dat ik 7 steken uitprobeerde, vooraleer ik helemaal tevreden was. Op mijn Pfaff Expression 3.2 is dat steek 131, met 1.5 steekbreedte en 2 steeklengte.
Toen bleek dat het naaien van 1 blauw lijntje tussen de 3 en de 4 minuten duurde, besloot ik al snel dat ik maar 1 kant zo zou doen, haha. Amai, zo brainless sewing, dat heb ik nog maar weinig gedaan. Gewoon lijntjes volgen, haha :)


Aan de andere kant van de tas wou ik toch ook in het thema blijven, dus daar voorzag ik een etiket zoals je vroeger ook op van die oude schoolschriftjes vond.


Voila, klaar!

De verhalen van andere blogsters die zich lieten uitdagen, kan je hier lezen:

Nele (mijn duopartner)
Lieve & Marieke
Valerie  & Liesbeth
Hanne & Delphine


5 opmerkingen

 1. Supertof! En wat een werk die blauwe lijntjes, amai... Maar ze zijn wel super recht ;) Geslaagd zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk ideetje. En ja... ik kan mij voorstellen dat je er een beetje gek van werd, van die lijntjes. Het is een hele toffe tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super toffe tas zeg! Enneh ik kan me voorstellen dat je het bij 1 kant hield. Dat etiket maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supertof, ik pin dit meteen als eindeschooljaarskadootje!

  BeantwoordenVerwijderen