5 ways to love Isa

De Isa sweater, die kwam meermaals voor op mijn To Make 9 van 2019. Ik plande een Isa sweater voor mezelf, en een sweaterdress voor Sam.

Toeval wwil dat Isabel net de Isa sweater en sweaterdress voor dames wou uitbrengen. Ik gaf me op als tester en mocht erbij, jeuj! Ik besloot ook een sweaterdress voor mezelf te maken, en ehm, dat werden er twee :) Toppatroon is dat!

Eerst maakte ik een gewone sweater, maar nog het oude model. Ik wou eigenlijk een 'gewoon' voorpand, maar had net niet genoeg stof, dus moest ik kiezen voor de V. Achteraf gezien heb ik er geen spijt van. Het stofje is ook heerlijk zacht vanbinnen, dus de sweater werd hier al meermaals gedragen. Bij Fabricated kocht ik deze leuke alpacastof. Na lang twijfelen toch gedaan :) De boordstof komt van bij studio Olive.Het volgende maaksel was een Isa sweaterdress voor Sam, uit een door haar zelfgekozen stofje van bij Babarum. Een cheetah is haar lievelingsdier, dus die keuze was snel gemaakt. Ik had helaas niet genoeg zwarte of gele boordstof voor alle boordjes, dus het werd een combinatie...
 Bij het bekijken van de foto's werd mijn vermoeden bevestigd: ze staat niet echt met dat kleurenschema vind ik. Al moet ik dan mijn keuze voor de alpacastof voor mezelf misschien ook wel herbekijken? :(

Als derde maakte ik een Isa sweaterdress voor mezelf, uit een donkerblauwstofje, ook van bij Babarum, gecombineerd met een boordstof van bij Wild van Stof. Deze jurk zat perfect, dus de keuze om deze succesrecepten te herhalen, was snel gemaakt.
Als vierde en vijfde maakte ik dan twinning sweaterdresses voor ons uit de heerlijke flower fields french terry, die ik kocht bij Pieke Wieke.
Ik ben helemaal overtuigd van deze geweldige patronen. Ik heb eigenlijk stiekem nog 2 Isa sweaters voor mezelf op het programma staan, een gewone basic sweater uit een stofje dat ik op naaiweekend kocht van Pieke Wieke en eentje uit de effen french terry stoffen van SYAS van de vorige collectie waarmee ik de nieuwe colourblockversie 'Harmony' wil uitproberen.

Nieuwe colourblockversie, zegt u? Ah, tot en met 31 maart krijgt iedereen die het patroon aankoopt, deze twee extra colourblock Isa sweaters gratis in de vorm van een A4 patroon met alle nodige patroondelen en uitleg:


Wil je ook aan de slag met dit geweldige damespatroon?
Je kan zowel de PDF (€8) als de papieren versie (€14,5) kopen, door op de links te klikken.

Als je zowel een versie voor jezelf wil maken als voor je dochter, zoals ik deed, kan je hier de bundel kopen. Dat scheelt ook weeral wat in je portemonnee (€14 i.p.v. €16). En geloof me, het is echt een patroon dat de moeite waard is om in te investeren! Je gaat er geen spijt van hebben!

Alle info, samen met prachtige foto's van Isabel zelf, kan je hier nalezen.

11 opmerkingen

 1. leuke versies! Ik heb dat boordje ook van wild van stof, je brengt me op ideeën

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik twijfelde al een hele tijd om ook een jurk te maken, en ik denk dat de jouwe mij nu toch over de streep getrokken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen gewoon! 't Is een makkelijk project en zit echt zalig!

   Verwijderen
 3. Ongelofelijk geweldig dat je al die mooie versies maakte, dikke merci !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan jou een dikke merci dat ik mee mocht testen Isabel! Echt een toppatroon, niks gelogen!

   Verwijderen
 4. De donkerblauwe versie met kleurrijke boorden is mijn favoriet! Misschien moet je voor de dochter eens een lichtroze versie maken? In je eerdere posts heb ik haar een paar keer in het roze zien verschijnen, en volgens mij is dat echt haar kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn favoriet ook :) En ja, ze staat met dezelfde kleuren als ik (lentetype, dus pastel enzo), maar dit cheetah stofje koos ze zelf, aangezien dat haar favoriete dier is, dus ik had weinig in de pap te brokken. Maar er geen zéker nog Isa's volgen!

   Verwijderen
 5. Amai, hard gewerkt!! De donkerblauwe is mijn favoriet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die met die gekleurde boorden is echt top, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! Ga zeker even kijken naar dit patroon, precies wat ik zoek!
  Ik vind vooral te twinning versie het leukste !

  BeantwoordenVerwijderen