een Jackie winterjas voor Sam

De Jackie. Voor mij staat deze jas garant voor een goede winterjas. Ik gebruikte hetzelfde patroon dan ook al drie jaar op rij. Mijn eerste versie kan u hier zien en de tweede hier.


Deze Jackie mantel naaide ik op naaiweekend op vrijdag en die zat verbazingwekkend snel in elkaar. Ik gebruikte wel geen extraatjes zoals paspel, strikjes of dergelijke. Voor mij was de stof mooi genoeg in zijn eenvoud.

Die stof, kocht ik vorig jaar. Straightgrain ontwierp toen een paar stoffen voor Mon depot. Een andere stof van dezelfde collectie verwerkte ik al veel eerder (zie hier) in een Cocoon Dress.


 De voeringstof voor de mouwen is gematelasseerde stof (nog overschot van vorig jaar). De voering voor het jasje zelf is een fleece dekentje van Zeeman. Dit dekentje bestaat uit twee laagjes op elkaar, dus die moest ik nog wel even terug aan elkaar locken vooraleer ik kon beginnen naaien.

De knopen komen van bij Topknop. Ik kocht vier grote knopen, maar wil er eentje inruilen voor twee kleinere die ik nog op het rugflapje wil naaien. Wat denken jullie, goed idee? Of laat ik het zo?
PS:
Patroon: Jackie manteltje van Ienemiene
Stof: Straightgrain (maar ondertussen al lang uitverkocht, helaas)


 En een dikke dankjewel aan huisfotograaf Mieke!
11 opmerkingen

 1. Prachtig stofje, die mantel zit als gegoten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh waaauw... Ik ben fan! Ik moet dat JackiePatroontje eindelijk eens bestellen precies!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeeeeel mooi. Je dochtertje heeft precies een groeischeut gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het goed zo, eenvoud siert! Dit jasje zou ik ook wel willen dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi!!! Ik zou het zo houden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waauw, keischone Jackie! prachtige stof ook, ik herinner me ze nog, maar zelf te laat :-) ze staat er heel mooi mee ook! Ik zou zelf precies de knopen en achterkant zo laten, maar misschien begrijp ik niet zo goed wat je bedoelt, met 1 knop te vervangen door 2 kleintjes? anyway, ik vind het alleszins al heel erg mooi zo :-) leuke foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen