Burda top uit gebreid stofje

Op een stoffenverkoop van de naaischool in Brasschaat, scoorde ik onlangs een supermooi gebreid stofje. Ideaal om nog eens zo'n Burda top uit te maken, dacht ik zo. De eerste zie je hier.


Het stofje was mooi opgerold toen ik het kocht. Toen ik wou knippen, merkte ik dat het wel heel erg dunnetjes was. Eentje om te dragen met een topje onder dus! En geen geel, I know :)


In de Burda stond niets over elastische biais en de vorige keer was het best goed gelukt, met nog een extra V'tje in de hals te stikken. Deze keer lubberde de halslijn echt niet normaal.
Ik deed toch maar een tripje langs Topknop voor elastische biais. Daar leerde ik dat er twee soorten bestonden (dat wist ik echt waar niet!), dus ook een soort die er net hetzelfde uitziet als 'gewone', met zo'n gestreken randje erin. Handig!!!


Bij het passen voor het V'tje maakte ik toch wel nog een foutje (dat komt ervan als je alles zelf moet doen :p ) dus nu is het een heel speciaal V-halsje geworden, of moet ik W- halsje zeggen? :) Ach, ik stoor me er niet aan en ik zal maar doen alsof dat de bedoeling was zeker?


Ik verlengde het deze keer wel met 6cm, voelt toch iets comfortabeler :)


stof: gekocht van de naaischool in Brasschaat
patroon: top 109 uit Burda 4/2014

3 opmerkingen

  1. Leuk! Lijkt me wel een zalig stofje bij warm weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er echt uit alsof het de bedoeling was ;) Dus daar houden we het bij! Heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruikte dat stofje vorig jaar om een Julia voor Lilith te maken, het is inderdaad wel héél dun hé. Mooi geworden, jouw topje!

    BeantwoordenVerwijderen