liv rokje

Onlangs las ik op een blog van iemand die ik volg (maar ik weet niet meer wie?) dat de dame in kwestie eerst de patronen wou maken die ze al had (gekocht) vooraleer nieuwe te kopen. Ik kon me daar echt wel in vinden, aangezien voor mij patronen kopen op een gegeven moment een even harde verslaving was als stof kopen.
Ik heb 7 archiefmappen met patronen (3 voor meisjes, 2 voor vrouwen, 1 voor spulletjes en 1 voor jongens/uniseks). In de map 'meisjes 3' vond ik het gratis patroon van de Liv skirt van Sofilantjes (hier te downloaden) en ik besloot na de Lottarok Sam te verrassen met nog een exemplaar.

Ik moet toegeven dat ik de tutorial niet helemaal heb gelezen, dus daar kan ik niet veel over zeggen. De meeste stappen leken me erg evident en zonder dat ik het wist zat ik bv. al drie stappen verder :)

Pluspunten:
- gratis!
- snel klaar
- Sam kan het zelf aantrekken :)
- het heeft zakjes (heel belangrijk voor een 3-jarige!)
- te maken in verschillende rekbare stofjes en variatie mogelijk (bv. tailleboord ook in boordstof, andere kleur voor de zakjes...)

Ik dénk dat er zo nog wel vanonder mijn machine zullen rollen :) Ik maakte deze bijna volledig met de overlock, dus ik ben benieuwd of alle naden goed gaan houden deze keer. Alleen de zakjes en de zoom heb ik met de naaimachine gedaan.

Liv skirt
op blote voetjes buiten, ho!

4 opmerkingen

  1. Mooi! Patronen verzamelen, ik ken er alles van. Altijd lijkt er wel ergens een nog leuker patroon te zijn dat zeker moet gemaakt worden :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk rokje en en dat eerst patronen op naaien.. dat kan je overal gelezen hebben inderdaad, net als eerst stof opnaaien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk geworden. Mooi stofje ook. En ook ik heb een patronen verslaving ;-)

    BeantwoordenVerwijderen