nieuwe bekleding voor de schommelstoel - deel 1

Deze voormiddag zette ik mij aan het volgende projectje op mijn lijst: een nieuwe 'bekleding' voor de schommelstoel.
Het zitgedeelte zat nog prima, maar dat dun, versleten schapenvelletje waar je je rug tegen vleit, dat was ondertussen zo dunnetjes geworden dat de spijlen in je rug prikten - geen aangenaam gevoel!
Dit is dus de 'voor':

Onlangs ruilde ik een soft cactus stofje via een Facebookgroepje dat mij perfect leek als buitenkant. De waardebonnen die ik ondertussen al weer een hele tijd geleden won via de Stoffemiekes, brachten soelaas voor het aanvullende gedeelte van de stof. Ik kocht bij Miss Madelief de overige 70cm (plus nog een superheldenstofje :p)

Vandaag maakte ik een nieuwe hoes voor het zitgedeelte. Vraag me niet waarom ik niet met het meest prangende gestart ben, dat moet zwangerschapslogica geweest zijn...
Het originele stuk bevatte een lintje met een drukknoop aan voor rond de spijlen, maar mijn hoes heeft enkel twee lintjes (die ik eerst natuurlijk aan de binnenkant stikte...) Ik vond kamsnaps op zo'n dun stofje gevaarlijk en je kan ze evengoed gewoon binden!
Dit is het resultaat van deel 1:

 De onderkant knipte ik in 2 delen (sorry, geen foto van) om mij het werk van een rits in te steken te besparen :) Ze overlappen nu gewoon zoals een kussensloop.
Nu hoop ik dat deel 2 van het stofje vandaag ook door de postbode gebracht wordt en dan kan ik ineens verder. Het bovenste stuk wou ik met katoen en fleece maken, zodat het lekker zacht zit :)
*wordt vervolgd!*


2 opmerkingen