Jackie manteltje EINDELIJK af!

Met een gemixt gevoel van teleurstelling en trots presenteer ik jullie eindelijk mijn Jackie manteltje.

Het is een bewogen project geweest, waarin lang niet alles verliep zoals ik het wou, maar het resultaat mag er zijn. En de meeste foutjes zitten vanbinnen :)

Ik kocht de buitenstof bij Little Vixen. De binnenstof is een langharig fleece dekentje van Zeeman denk ik. Daar ging Sam alvast direct mee akkoord: "zo lekker zacht!" :) De knopen komen van bij Veritas (€1,5/stuk)

Er kruipt heel wat tijd in het naaien van zo'n jasje, maar het is het echt wel waard.Wat ging er niet goed?
- Ik knipte een 104 voor Sam. Ze draagt nu nog 92, maar gaat de overstap stilletjes maken naar 98. Aangezien een winterjas wel wat ruimer mag zitten, koos ik dus toch voor 104, ook mee afgaande op de matentabel. Die maat bleek goed, alleen de mouwen waren te lang. Het duurde toch wel enkele dagen voor ik daar een oplossing voor had.

- De binnenmouw aan de buitenmouw vastmaken zoals het in de werkwijze beschreven staat, lukte mij echt niet. Een stukje dat ging wel, maar zeker niet helemaal rond. Uiteindelijk heb ik dus hard gefoefeld en zie je een naad vanbinnen, maar hé, dat zit vanbinnen in die mouw, wie gaat daar nu in kijken? :p

- Ik vind de stof prachtig, maar af en toe zitten er precies foutjes in. Felroze plekjes, zwarte plekjes. Ik vond ze her en der terug op de stof, dus het ligt echt aan de stof zelf. Nu lijkt het op sommige plaatsen dus dat de jas al vuil is, terwijl hij dus helemaal nieuw is. Vind ik niet zo leuk.


- De zakken zien er ook een beetje gek uit vind ik. Ik had gehoopt op een iets propere afwerking.
Voorts ben ik gewoon heel erg blij dat hij af is! En dat Sam vanaf morgen dus met een nieuwe en lekker warme jas naar school kan. Ben nog aan het twijfelen of ik een bijpassende sjaal zou maken van het fleece dekentje of niet...

5 opmerkingen

 1. Hij is prachtig, die jas!!! Wees maar superfier op jouw werk.
  Ik maakte die jas ook voor mijn dochter. Het is een superpatroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie mantel.
  Leuk gedaan!

  Vele creatieve groetjes,
  Het Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een mooie versie! De foutjes, die zie jij alleen vermoed ik :)
  Spijtig van de wol... ik heb er hier eentje liggen die pluist, spiksplinter nieuw maar de jas ziet eruit alsof die door het veertigste kind gedragen wordt.

  BeantwoordenVerwijderen