opwerken van stofrestjes

Aangezien ik in de vakantie nogal veel stof gekocht heb, ben ik begonnen met het opwerken van mijn restjes. Je moet ergens beginnen, nietwaar? :)

Ik vond een overschotje badstof en een overschotje katoen en maakte er een slab mee. Mijn eerste seg :) Viel goed mee om te maken, maar ik heb natuurlijk (nog) geen baby om de maat op te testen.
voorzijde, met een snorrenflock

achterzijde = oude handdoekIk had ook nog een klein stukje zwarte flockfolie over en daaruit knipte ik een snorretje voor ons toekomstig meneertje.
In mijn stoffenbakken liggen nog een stuk of drie handdoeken, dus als de halsopening groot genoeg is, ga ik er zeker nog maken. Slabben heb je immers nooit genoeg...

Vandaag pimpte ik mijn leren boekentas ook nog een beetje. Aangezien er op onze school nogal veel collega's hetzelfde type boekentas hebben, durft er al wel eens iemand zich vergissen. Niets zo beschamend als in een klas aankomen en de boekentas van iemand anders openen. Of misschien de boekentas van een collega mee naar huis nemen? Ok, ik geef toe dat dat laatste mij al eens overkwam. Gelukkig was het personeelsfeest en hebben we daar nog kunnen ruilen op vrijdagavond :)
Dat gaat me dit jaar NIET meer overkomen! Ik streek in het midden een overschotje Vlieseline H630, naaide de kantjes errond om en bevestigde velcro. Een lekker zacht handvatje heb ik nu!

Oh, ik kon het toch niet laten om mijn dochter haar boekentasje ook even naast de mijne te zetten, zij start morgen (*slik*) in de peuterklas. Spannend! :)

3 opmerkingen

 1. Die gepimpte boekentas is super! En oh ja, mijn dochter start in januari in het peuterklasje, ik wil er nog niet aan denken... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig detail, dat handvat! En veel succes aan de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk om te zien hoe je de restjes hergebruikt :)

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen