Het brandweermanpak...

Op het verjaardagsfeestje van Sam vroeg haar meter of ik voor haar zoontje ook niets wou maken voor carnaval. Hij is ook jarig op 19/2, dus ik zou het dan kunnen afgeven.

Ik had geantwoord "niets te moeilijk"... Ze had veel vertrouwen in mij, want het werd dus een brandweermanpak. :)

Ik vond een gratis patroon op de site van knipmode (ook voor een kok, ballerina, enz.).
Bij de benodigdheden stonden een aantal dingen waar ik nog nooit van had gehoord en die ik dus ook nog nooit had gebruikt. *slik*
Twee uren reed ik rond op zoek naar reflecterend lint. Brico, Gamma, Topknop, Veritas. Bij drie van de vier hadden ze het wel, maar overal zo duur! De vereiste breedte van 4cm liet ik dan ook al gauw varen. Ik bestelde er van 2cm breed op de goedkoopste site: Hopper. Super service, trouwens!
Ribsband en sluitingen vond ik wel bij Topknop.

Gisteren, zondag, naaide ik een héle dag aan dat pak, amai seg! Ik had alle stukken op voorhand al geknipt, enkel de halsboord knipte ik opnieuw en langer.

De afwerking van sommige stukken zou echt wel beter kunnen, maar ik heb vaak gedacht: 't zijn maar verkleedkleren he! :) Naar de binnenkant moet je dus niet echt met een getraind oog kijken.

Ik denk bovendien ook dat ik nog nooit zo vaak van garen heb moeten wisselen dan nu. Amai seg, zo drie kleuren telkens in 1 stuk!

Laat ik zeggen dat ik heel tevreden ben dat het af is. En dat zoiets niet onmiddellijk weer op de planning zal verschijnen als ik er maar zo weinig tijd voor heb.

vest

het hele pak


detail ribsbandsluitingen en applicatie

vest met applicaties


en écht reflecterend he :)

6 opmerkingen

 1. Knap seg! Helemaal echt met die reflecterende banden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Hij zal er wel heel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. superleuk gemaakt! zal hij wel héél blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar hoe knap seg, zeker omdat het "maar" verkleedkleren zijn :) Die worden hier tegenwoordig nog het meeste gedragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen