een(hoorn) CiceroIk zag Miranda op naaiweekend Cicero's knippen en naaien alsof er nog nooit een makkelijker patroon was uitgevonden. Daarna begonnen precies al mijn vriendinnen Cicero's te maken en er begon iets in mij te borrelen. IK - WIL - DAT - OOK!
Bovendien had ik het patroon al lang in mijn bezit, maar ik deed er gewoon nog niets mee.

Tot nu dus, mijn eerste Cicero!

Ik koos voor de eenvoudige versie, maar de tijdrovende afwerking, haha.

Dat wil zeggen:
- tailleband onderaan eraan gezet zodat hij proper afgewerkt is
- rits aan de binnenkant mooi afgewerkt met biais (zie deze tutorial)
- kap dubbelen en daar labeltje tussen stikken, met een minimum aan 'met de hand naaien')
en daar de uiteindes van de rits in verwerken, zodat ook dat mooi afgewerkt is. (zie dezelfde tutorial)

Ik had er eerst écht geen zin in, in dat extra werk, maar achteraf gezien ben ik toch heel tevreden dat ik het wel deed!Ik kocht bij de uitverkoop van Topknop ook heel wat koordstoppertjes en ik kon de eerste twee al direct gebruiken in dit vestje. Goodbye uitrafelende randjes!


 Ik dubbelde het vestje niet, ik wil het gewoon als truitje houden om in de zomer 's avonds even snel over haar T-shirt of topje te trekken. Die killere zomeravonden, weet u wel...


 De roze effen stof lag al heel lang in de kast en gebruikte ik nu voor de voering van de zakken en van de kap. Ideaal als contrast bij de eenhoorns.

Het eenhoornstofje werd al lang door Sam gekoesterd, maar ik wou op haar vraag naar 'nog een jurkje' niet zomaar toegeven. Ze heeft immers nog wel een paar jurkjes in de kast die passen. :)
En vestjes, ehm, daar heeft ze er momenteel maar 5 van. Maar... ter mijner verdediging, dit is een 116 en al de vestjes die ze heeft zijn een 110, én dus bijna te klein! Totaal verantwoord dus hè? Ah, voila :)


 

Oh, wat gaan die vriendinnetjes weer jaloers zijn! ;-)


 We namen de foto's deze keer ver van huis, namelijk in een skatepark in Lot, toen we daar vriendin Els gingen bezoeken. Het was een fijne dag!

PS: 
Patroon: Cicero van Sofilantjes (affiliate link)
Stof: 1m eenhoorns van Eva Mouton van Olive             

4 opmerkingen